Informatie

tips en inspiratie

Inloggen mijn ARTO

Mijn ARTO

Inloggen kandidaten
Naar kandidaten login
Nog niet geregistreerd?
Schrijf je dan hier in

WAB

De arbeidsmarkt moet meer in balans komen. De kloof tussen vaste en niet-vaste werknemers moet verkleind worden. Werkgevers nemen relatief te weinig mensen in vaste dienst. Tenminste dat is het standpunt in Den Haag. Met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) worden nadelige effecten en niet behaalde doelen van de Wet Werk & Zekerheid verbeterd. 

Lees verder

 

Covid-19

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Laten we met elkaar alles uit de kast halen om een tweede lockdown te voorkomen.

  • Zorg dat werknemers met klachten écht thuis blijven. 
  • Waar maar enigszins mogelijk, wordt thuis gewerkt. 
  • Zorg dat werknemers, klanten en bezoekers 1,5 meter afstand houden. 
  • Spreek uw werknemers, klanten en bezoekers aan op naleving van de maatregelen. 
  • Zorg dat de maatregelen tegen verspreiding van het virus goed zichtbaar blijven. 
  • Gebruik het protocol veilig werken in de uitzendbranche. En als u arbeidsmigranten bemiddelt het veiligheidsprotocol.

Lees verder

Tips om je team te motiveren

Push-ups en sit-ups doen bij elke fout die er wordt gemaakt kan natuurlijk een manier zijn om te zorgen dat er beter gewerkt wordt, maar het lijkt ons niet echt motiverend. Wij geloven meer in een positieve manier om je personeel te motiveren tot goede prestaties.

Lees verder

HR Trends

De war on talent is voorbij, want het talent heeft gewonnen. Niet voor niets dat op de HR-agenda het thema arbeidsmarktcommunicatie en employer branding hoog scoort. Ook voor 2020 is dit een belangrijk thema blijkt uit jaarlijks trendonderzoek. Want om kandidaten te werven, moet je ze eerst verleiden.

Lees verder

60 jaar ARTO

Het Amsterdamse recruitmentbureau ARTO bestaat al ruim 60 jaar. Geheim van dit familiebedrijf, juist in het digitale tijdperk niet alle onlinetrends te volgen. De meeste bureaus matchen uitsluitend via de computer, wij weten dat je alleen een perfecte plaatsing kunt doen door de kandidaat én de opdrachtgever persoonlijk te kennen”, zegt CFO Michael Nijdam.

Lees verder

Meer weten?

ARTO maakt graag kennis om al uw vragen te beantwoorden

Contact

ARTO Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Bekijk ook onze Privacy verklaring.