Meer vragen?
direct contact opnemen kan natuurlijk ook
Inschrijven Recruitment Werving Selectie
Inschrijven Recruitment Werving Selectie
Inloggen mijn ARTO

Mijn ARTO

Inloggen kandidaten
Naar kandidaten login
Nog niet geregistreerd?
Schrijf je dan hier in

Vaak gestelde vragen

Heb ik recht op vakantiedagen?

 

Voor uitzendkrachten geldt de ABU cao (Algemene Bond Uitzendondernemingen). In deze cao zijn de diverse secundaire arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op iets meer dan twee vakantiedagen per maand. Het is mogelijk vakantie op te nemen, voor zover je op dat moment de rechten daadwerkelijk hebt opgebouwd.

Als een medewerker vakantiedagen of -uren wil opnemen moet hij dit vooraf aanvragen bij zijn werkgever. De werkgever moet vervolgens het begin en einde van de vakantie vaststellen in overeenstemming met de wensen van de medewerker. Hierop gelden twee uitzonderingen:

  • als de vakantiewens van de medewerker buiten de (vastgestelde) collectieve vakantie van de organisatie valt (zoals de bouwvakantie en de schoolvakanties) of als hierover afspraken in de arbeidsovereenkomst staan
  • als de vakantiewens grote problemen oplevert voor de bedrijfsvoering. In dat geval moet de medewerker akkoord gaan met een andere vakantieperiode.

Als de werkgever zijn bezwaren in principe niet binnen twee weken na ontvangst van de vakantiewensen (schriftelijk) kenbaar heeft gemaakt, is de vakantie vastgesteld. Voor extra vakantiedagen die boven op het wettelijke minimum komen, kan eventueel een andere termijn gelden. Maar dat moet dan wel van tevoren schriftelijk zijn vastgelegd.

Opgebouwde reserveringen die je tijdens je dienstverband niet hebt opgenomen of aan je zijn uitbetaald, worden door ARTO Recruitment binnen twee weken na je laatst ontvangen salaris automatisch aan je uitbetaald.

Voor de complete cao kun je kijken de site van de ABU of via bovenstaande link.

 

 

 

 

Is uw vraag hiermee beantwoord?

Een vraag indienen voor de lijst met vaak gestelde vragen

Indien u het antwoord op uw vraag niet heeft kunnen vinden, kunt u hieronder uw eigen vraag stellen. We zullen hem dan binnen 24 uur beantwoorden én opnemen in onze database met vaak gestelde vragen.
CAPTCHA Image Reload captchaPlay captcha
ARTO Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Bekijk ook onze