ARTO Werkt!
en gaat voor gelijke behandeling
Inloggen mijn ARTO

Mijn ARTO

Inloggen kandidaten
Naar kandidaten login
Nog niet geregistreerd?
Schrijf je dan hier in

Vaak gestelde vragen

Wat is inlenersbeloning?

‘Inlenersbeloning’ is een term uit de CAO voor uitzendkrachten van de ABU. Voorheen liet de CAO het uitzendbureau gedurende de eerste 26 weken van een plaatsing de keuze: ofwel de beloningsregeling uit de ABU-CAO wordt toegepast, ofwel de inlenersbeloning geldt vanaf dag 1. Binnen de CAO voor uitzendkrachten van de NBBU werd de inlenersbeloning altijd al vanaf dag 1 gehanteerd.

Vanaf 30 maart 2015 bent u als uitzendondernemer verplicht om vanaf dag één de inlenersbeloning toe te passen. Tijdens de laatste onderhandelingen over de ABU-CAO is een wijziging afgesproken met betrekking tot de toepassing van de inlenersbeloning. Dat betekent dat voor alle uitzendondernemers, de uitzendkrachten in de meeste gevallen vanaf de eerste dag (in plaats van na de 26e week) onder de inlenersbeloning vallen.

Aspecten

Onder de inlenersbeloning wordt verstaan: de bij de inlener geldende of wettelijk verplichte beloningsregeling of CAO. Uitzendkrachten die onder de inlenersbeloning vallen hebben dus dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in vaste dienst zijn bij het inlenende bedrijf. De volgende aspecten vallen onder de inlenersbeloning:

  • Het bruto loon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld 
  • ATV / ADV 
  • Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren 
  • Initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald 
  • Onkostenvergoedingen 
  • Periodieken

 


 

Is uw vraag hiermee beantwoord?

Een vraag indienen voor de lijst met vaak gestelde vragen

Indien u het antwoord op uw vraag niet heeft kunnen vinden, kunt u hieronder uw eigen vraag stellen. We zullen hem dan binnen 24 uur beantwoorden én opnemen in onze database met vaak gestelde vragen.
CAPTCHA Image Reload captchaPlay captcha
Jouw vacatures in je mailbox
maak een alert aan en ontvang jouw vacatures in je mailbox
ARTO Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Bekijk ook onze Privacy verklaring.