Meer vragen?
direct contact opnemen kan natuurlijk ook
Inschrijven Recruitment Werving Selectie
Inschrijven Recruitment Werving Selectie
Inloggen mijn ARTO

Mijn ARTO

Inloggen kandidaten
Naar kandidaten login
Nog niet geregistreerd?
Schrijf je dan hier in

Vaak gestelde vragen

Wat is de opzegtermijn en kennisgevingstermijn?

Opzeggen uitzendovereenkomst met uitzendbeding

Een uitzendkracht die werkzaam is binnen Fase A werkt op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding. Deze uitzendovereenkomst mag op elk moment opgezegd worden. Wel is de uitzendkracht verplicht om ARTO Recruitment gedurende de termijn van 52 weken uiterlijk één werkdag van tevoren op de hoogte te stellen, zodat ARTO Recruitment voor vervanging kan zorgen.

Als de inlener de uitzending stopzet, eindigt de uitzendovereenkomst automatisch. ARTO Recruitment moet afhankelijk van de duur van de terbeschikkingstelling de uitzendkracht wel tijdig op de hoogte stellen dat de uitzending gaat eindigen.

Kennisgevingstermijn

Tijdens de eerste 26 werkweken geldt er voor het uitzendbureau geen kennisgevingstermijn. Na die periode, dus vanaf 27 tot en met 52 weken, geldt er een kennisgevingstermijn van 10 kalenderdagen.

Wordt het niet binnen de gestelde termijn kenbaar gemaakt, dan krijgt de uitzendkracht een vergoeding ter hoogte van het loon over de (resterende) termijn van kennisgeving uitbetaald. Het uitzendbureau mag in plaats daarvan ook passend werk aanbieden. Accepteert de uitzendkracht dit werk niet, dan vervalt zijn recht op vergoeding van de termijn van kennisgeving.

Is uw vraag hiermee beantwoord?

Een vraag indienen voor de lijst met vaak gestelde vragen

Indien u het antwoord op uw vraag niet heeft kunnen vinden, kunt u hieronder uw eigen vraag stellen. We zullen hem dan binnen 24 uur beantwoorden én opnemen in onze database met vaak gestelde vragen.
CAPTCHA Image Reload captchaPlay captcha
ARTO Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Bekijk ook onze